Muskelafslappende midler mod rynker og svedetendenser, hyperhidrosis, spændingshovedpine og tænderskæren

Muskelafslappende midler er et lægemiddel, som har været anvendt inden for sundhedsvæsenet i over 20 år. Muskelafslappende midler anvendes også til æstetiske behandlinger, hvor man fjerner rynker ved midlertidigt at svække de mimiske muskler i ansigtet. Muskelafslappende midler blokerer signalet mellem nerve og muskel, så muskelen ikke kan trække sig sammen. På samme måde blokeres signalet mellem nerve og svedkirtel og hæmmer svedproduktionen. Muskelafslappende midler anvendes til at behandle armsved, håndsved, fodsved og sved i ansigtet og lysken.

Muskelafslappende behandling af rynker

Muskelafslappende midlerkan anvendes til at behandle tværgående rynker i panden, vredesrynker mellem øjenbrynene og kragetæer omkring øjnene. Man kan også gøre øjnene større ved at lave et øjenbrynsløft. Muskelafslappende midler kan også anvendes til behandling af næserynker, nedadvendte, sure mundvige, rynker omkring munden, rynket hage samt til at løfte konturen på overlæben og give en sensuel mund. På halsen anvendes lægemidlet til at opstramme kæbelinjen, den såkaldte Nefertiti-linje, for at behandle stramme sener (såkaldte platysma-bånd) og rynker i halsudskæringen.

Mindsket spændingshovedpine, migræne og tænderskæren med Muskelafslappende midler

Spænding i tyggemuskler, pandemuskler og nakkemuskler kan give tænderskæren og spændingshovedpine og bidrage til fremkomst af migræne. Behandling med Muskelafslappende midler kan mindske muskelspænding og spændingshovedpine. Migræne kan også i visse tilfælde mindskes, hvis man behandler med Muskelafslappende midler.

Behandling med Muskelafslappende midler er ikke særligt smertefuldt, da den foregår med en meget tynd nål. Behandlingen kan oftest ikke ses, men nogle enkelte gange kan man få et blåt mærke, hvor der kan være behov for brug af make-up. Effekten kommer inden for nogle dage og varer i 3-6 måneder for rynker, spændingshovedpine og tænderskæren. I ansigtet arbejder vi med meget små doser og svækker muskelen præcist så meget, som der kræves for at udslette rynken, men alligevel beholde mimikken i ansigtet. Muskelafslappende midler sælges også under navnet Vistabel til æstetiske behandlinger.

Svedbehandling, hyperhidrosis

Unormal svedetendens, hyperhidrosis, er almindeligt, men også ubekvemt. Med Muskelafslappende midler findes der en effektiv svedbehandling. Muskelafslappende midler anvendes til at behandle primær hyperhidrosis, unaturlig høj svedproduktion, som ikke hører sammen med stress, nervøsitet eller en sygdom. Behandling mod armsved og sved i ansigtet eller lyskerne gør ikke særlig ondt og bedøvelse er ikke nødvendigt. Hyperhidrosisbehandlingen giver ingen bivirkninger, men muligvis en svag rødmen eller ømhed de første dage. Behandling med Muskelafslappende midler indledes ofte med en svedtest (Minors test), hvor svedkirtlernes udbredning kortlægges. Derefter injiceres Muskelafslappende midler med små tynde nåle, hvor der er svedkirtler. Behandling af håndsved og fodsved foretages med bedøvelse og indebærer derfor intet større ubehag. Efter hyperhidrosisbehandlingen ophører sveden nærmest helt, og effekten varer i 6-15 måneder, hvorefter en ny behandling med Muskelafslappende midler foretages.

Botox mod svedetendenser

Svedkirtlernes udbredelse efter Minors test

Relaterede oplysninger: Spørgsmål og svar om Muskelafslappende midler.

FAQ                    ORDLISTA                    SITEMAP
Share |
we create natural beauty